Čína hrozí zničením amerického dolára!

24. septembra 2020, pskakal2, Biblia budúcnosť čas podivuhodný veda vzdelanie zázraky život zjavenia

V súvislosti s prísľubom Fedu z 23. marca, že bude stále tlačiť peniaze bez obmedzenia, aby sa vraj zachránila americká ekonomika, zmenila Čína svoju politiku dovozu priemyselných materiálov na agresívnejší postoj. Pri skúmaní odôvodnenia tohto kroku tento článok dospieva k záveru, že i keď za tým asi existujú rozumné geopolitické dôvody, monetárnym účinkom bude zníženie kúpnej sily dolára, čo sa už deje!

V poslednej dobe sa objavila skrytá hrozba, že Čína by mohla vypredať všetky svoje americké dlhopisy štátnej pokladnice a agentúry, ak sa vzťahy skutočne s Amerikou ešte zhoršia. Zdá sa však, že to je krytie pre Čínu, aby agresívnejšie znižovala svoje vystavenie sa doláru. Dôsledky sú prvou hrozbou pre politiku Fedu pri eskalácii monetárnej politiky pri zachovaní postavenia dolára na zahraničných burzách.

3. septembra uverejnil Čínsky štátny časopis Global Times, ktorý vystupuje ako ústny prejav Čínskej vlády, úvodný článok s varovaním, že ‚Čína za normálnych okolností postupne zníži držbu amerického dlhu na asi 800 miliárd dolárov. Ale Čína by samozrejme mohla predať všetky svoje americké dlhopisy v extrémnom prípade, ako je vojenský konflikt‘, uviedol profesor financií a ekonomiky Xi Junyang na Šanghajskej univerzite, podľa Global Times vo štvrtok.