Nové velenie NATO vyhlásené za funkčné!

22. septembra 2020, pskakal2, Nezaradené

Minulý štvrtok NATO vyhlásilo svoje nové atlantické velenie za funkčné počas slávnostného ceremoniálu v Norfolku vo Va. NATO je transatlantická aliancia a severný Atlantik je nevyhnutný pre bezpečnosť Európy. Uviedol to vo vyhlásení generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg: ‚Naše nové atlantické velenie ale určite zaistí, aby kľúčové trasy pre posilnenie a dodávky zo Severnej Ameriky do EÚ zostali bezpečné’.

Na čele nového velenia je viceadmirál USA Andrew Lewis, ktorý velí aj 2. flotile USA. ‚Zriadenie tohto velenia potvrdzuje trvalú súdržnosť európy s NATO a jeho schopnosť čeliť všetkým výzvam‘, uviedol Lewis v časopise Navy Times. A ďalej pokračuje: ‚Rozpoznali sme čoraz zložitejšie operačné prostredie, najmä v tejto geografickej oblasti‘, uviedol. NATO sa tejto výzve prispôsobilo posilnením svojej obrannej schopnosti!

Americké námorníctvo, akoby chcelo povedať, že NATO organizuje tento týždeň v Atlantiku protiponorkové cvičenie s názvom ‚Čierna vdova‘, v ktorom už aj ich služba vyskúša svoju schopnosť zistiť a sledovať podmorské plavidlá v regióne, kde sa údajne vyskytla ruská zintenzívnená aktivita! ‚Musíme si udržať našu pozičnú výhodu nad protivníkom, to jest podmorskej schopnosti Rusov, konkrétne v Atlantiku!