Ruské námorníctvo vedie veľké manévre!

30. augusta 2020, pskakal2, Biblia podivuhodný vzdelanie život zjavenia

Ruské námorníctvo vedie veľké manévre v Beringovom mori neďaleko Aljašky! Ruské námorníctvo už uskutočňuje v blízkosti Aljašky veľké vojenské cvičenia, najväčšie podobné cviky od čias Sovietskeho zväzu, týkajúce sa desiatok lodí a lietadiel, informovala dnes ruská armáda podľa celosvetovej agentúry Associated Press.

Admirál Nikolaj Jevmenov, hlavný veliteľ ruského námorníctva, uviedol, že na cvičeniach v Beringovom mori sa uskutočnilo viac ako 50 vojnových lodí a tiež približne 40 lietadiel. ‚No držíme tam také masívne cvičenia vôbec prvýkrát‘, uviedol admirál Jevmenov vo vyhlásení zverejnenom ruským ministerstvom obrany. Správa, ktorá sa na Západe nestratí!

Na manévroch sa zúčastnila ruská tichomorská flotila, ktorej predstavitelia uviedli, že v rámci tohto cvičenia atómová ponorka Omsk – ale vyzbrojená 24 protilodnými raketami – a raketový krížnik Varyag odpálili riadené strely na cvičný cieľ v Beringovom mori. V rámci tohto rozsiahleho cvičenia boli z pobrežia Čukčieho polostrova vypustené rakety Oniks.

Admirál Jevmenov zdôraznil, že manévre sú súčasťou úsilia Ruska o posilnenie jeho prítomnosti v arktickom regióne: ‚Budujeme sily, aby sme zabezpečili svoj hospodársky región. Zvykáme si na arktický priestor‘. Ruská armáda prestavala a rozšírila početné zariadenia v polárnej oblasti, vylepšila dráhy a nasadila ďalšie prostriedky protivzdušnej obrany.

USA monitorovali ruské manévre. Hovorca amerického severného velenia Bill Lewis potvrdil, že cvičenie sa koná v medzinárodných vodách, ale ďaleko mimo územia USA. Je zaujímavé, že 27. augusta NORAD vyslal stíhačky F-22, aby tie zachytili tri skupiny ruských námorných hliadkových lietadiel Tu-142, ktoré sa priblížili k Aljaške! Ruské lietadlo zostalo vo vzduchu päť hodín.