EÚ hrozí sankciami voči Bielorusku!

17. augusta 2020, pskakal2, Biblia budúcnosť čas podivuhodný veda vzdelanie zázraky zjavenia

Na stretnutí 27 ministrov zahraničných vecí EÚ 14. augusta bolo vyhlásené, že voľby v Bielorusku považujú za „ani slobodné, ani spravodlivé“ a „výsledky boli sfalšované“. Potom vyzvali bieloruské orgány, aby prijali návrh EÚ na podporu nadviazania dialógu medzi politickými orgánmi, opozíciou a širšou spoločnosťou.

Vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell začne pracovať na tomto návrhu okamžite. Táto otázka sa bude riešiť na neformálnom stretnutí ministrov zahraničných vecí EÚ v Berlíne 27. – 28. augusta. Obvinenia z porušovania ľudských práv obviňuje OSN pre ľudské práva v Bielorusku…

…Anaïs Marin, ktorá je náhodou členom britséhok Kráľovského inštitútu pre medzinárodné záležitosti/Chatham House v Londýne. Ako francúzska občianka vstúpila do celého programu Chatham House Russia a Eurasia ako docentka v decembri 2019. V roku 2018 bola vymenovaná za osobitnú spravodajkyňu OSN pre ľudské práva v Bielorusku.

Medzitým Lukašenkov súper v prezidentských voľbách Svetlana Tikhanovská, ktorá spolu dala dohromady len 10% hlasov na 84% voličskej účasti, ale keď vyhlásila, že vyhrala, utiekla do Litvy, odkiaľ oznámila začatie Koordinačnej rady pre prenos moci. Vyhlásila, že vláda by mala spolupracovať v záujme občanov.