Kľúč k ozajstnej slobode človeka!

30. júla 2020, pskakal2, Biblia budúcnosť podivuhodný Stvorenie vzdelanie zázraky život zjavenia
Dal ho ľuďom najväčší človek, ktorý kedy žil na tejto planéte. Bol zároveň aj najväčším prorokom svojho nebeského Otca, Stvoriteľa vesmíru, ale aj všetkého života v ňom! A bol a až dodnes zostáva najmenej pochopeným človekom! Pretože jeho učenie je pravdivé, duchovné a tiež dokonalé! Vo všetkom, čo učil a povedal bol inšpirovaný Božou pravdivou silou a všetko, čo o ňom vieme a čo bolo zapísané do večnej Knihy bolo taktiež inšpirované Všemohúcim Bohom.
 
Ježiš sám povedal svojim apoštolom a učeníkom: ‘Ak zostanete verní môjmu slovu, ste naozaj moji učeníci a spoznáte pravdu a pravda vás oslobodí’! V prvom rade je potrebné správne pochopiť jeho slová v tom celom konečnom kontexte! V prvom rade to povedal svojim apoštolom a učeníkom, ktorí už spoznali pravdu do určitej miery! Ale zároveň žili pod ťarchou nesprávnych očakávaní židovského národa, ktorý si počas asi 1 500 ročnej histórie vytvoril určité nepravdivé očakávania.
 
Jedno z nich v ich mysliach a očakávaniach bolo, že ako potomok kráľa Dávida začne vládnuť izraelskému národu v Jeruzaléme a okrem iných, taktiež chybných očakávaní, že ich vtedy oslobodí z područia vtedajšej celosvetovej moci – Ríma! Ale aká bola jeho pravda: ‚Pozorne počúvajte a zapamätajte si tieto slová: Syna človeka zradia a vydajú do rúk ľudí. Ale oni nerozumeli tomu, čo hovorí. Význam tých slov bol pred nimi skrytý, a tak ich nepochopili, ale báli sa ho na to spýtať’!