Chýba už len výstrel Sarajeva!

27. júla 2020, pskakal2, Biblia budúcnosť história podivuhodný vzdelanie život zjavenia

Britské impérium si je dobre vedomé, že možnosť novej vojny je veľmi reálna, poháňaná hĺbkou COVID-19 vírusovej krízy, ktorej čelí ľudstvo, a sklonom Trumpa k nepredvídateľnému správaniu, keď jeho chrbát stojí proti stene. Je to práve vyhliadka, ktorá má Britskú ríšu nervóznejšiu, ako by ju chceli mať!

Prezident Trump má všetko, čo môže získať, keď sa vydá na vysokú cestu ale i zúčastní sa na takom samite ako medzinárodný štátnik v tradícii FDR – a potom sa ale obráti, aby riešil pandemickú a hospodársku krízu a jeho ďalšie domáce ale aj iné kritické strasti z tejto morálnej výšky. 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peškov uviedol, že vzťah medzi USA a Ruskom je dnes takmer na dne. Šachovnica je nastavená. Preto ľudia, ktorí skutočne poznajú strategickú situáciu a vidia, že boli v poslednom období demontované všetky prakticky dôležité obchodné a vojnové zmluvy!

Aj keď triezvy, realitou je, že súčasná trajektória planéty to vôbec nie je. Ako Schiller Institute vo svojom týždennom medzinárodnom internetovom vysielaní varoval, hospodárska aj pandemická kríza eskalujú a sú mimo kontroly. Sme v období najvyššej nestability porovnanej pred prvou svetovou vojnou!