Na obranu prezidenta Donalda Trumpa

9. júla 2020, pskakal2, Biblia budúcnosť podivuhodný vzdelanie zázraky život zjavenia

Napriek všetkým jeho problémom, aj tých, ktoré mal pred tým, ako sa stal prezidentom, Trumpov odpor voči temnej vnútornej neokonzervatívnej frakcii, ktorá od smrti FDR v roku 1945 prevádzkuje prakticky nezávislý vojensko-priemyselno-spravodajský komplex, ukazuje už po mnoho desaťročí vysoký stupeň odvahy, ktorý sa od amerických prezidentov nevidelo!

Najdôležitejšie je, že tento ‘chybný‘ prezident predstavuje typ Ameriky, ktorá je skutočne kompatibilná s paradigmou proamerického štátu, ktorú taktiež v súčasnosti vedie Rusko a Čína. Trumpov nedávny pokus o reformu G7 na G11 (zahŕňajúci Rusko, Indiu, Južnú Kóreu a Austráliu) je pekným krokom týmto smerom, ale jeho vylúčenie Číny ho urobilo nerealizovateľným nápadom.

Na vyriešenie tohto problému prezident americkej univerzity v Moskve Edward Lozansky vo svojom nedávnom stĺpci vo Washingtone Times uviedol,  že tiež pridanie moci Číny do zoznamu, vďaka ktorému bude G12, by bolo úspornou milosťou k myšlienke a jedným z najlepších sprievodných manévrov, ktoré sú možné v tejto súčasnej politickej chvíli krízy. 

Lozanského koncept je taký dôležitý, že by som chcel skončiť väčšou citáciou z jeho článku: ‚Rusko aj Čína dostali dávno správu, že musia zostať spolu, aby vydržali úsilie o ich postupné zničenie. G-7 je skutočne zastaraná skupina a určite potrebuje čerstvú krv. Preto by bolo stretnutie G-12 v New Yorku koncom septembra počas výročného zasadnutia vítané…

…Valné zhromaždenie OSN je dokonalým miestom s načasovaním, pretože pán Trump už oznámil, že je ochotný mať samit G-5 s vedúcimi predstaviteľmi. Ruska, Číny, Británie a Francúzska – piatich stálych členov Rady bezpečnosti OSN a diskutovať o otázkach jadrovej bezpečnosti. Čína sa doteraz zdráha pripojiť k týmto rozhovorom a tvrdí, že jej…

…menšia jadrová sila je defenzívna a nepredstavuje žiadnu hrozbu. Avšak pre diskusiu vo formáte G-12 by mohol byť Putin schopný presvedčiť svojho veľmi dobrého kamaráta Xi, aby prijal pozvanie pána Trumpa. Ak sa svetoví občania, ktorí sa skutočne chcú vyhnúť nebezpečenstvu jadrového holokaustu, nenaučia, na budúcnosť sa nebudú vôbec môcť tešiť‘!