Snahy a aktivity Schillerovho inštitútu

2. júla 2020, pskakal2, Nezaradené

Aká je jeho úloha v súčasnej svetovej histórii? A aká je jeho misia? Už viac ako 30 rokov vedie Schillerov inštitút stály boj o zmenu a náhradu geopolitického poriadku vo svete novým paradigmom založeným na vzájomnom rešpekte a rozvoji dokonale suverénnych národných štátov!

A kto je Schiller? Inštitút je pomenovaný po Friedrichovi Schillerovi, veľkom nemeckom básnikovi a dramatikovi 18. storočia, ktorého tvorba už inšpirovala republikánsku opozíciu voči oligarchickej, britskou ríšou vedenej tyranii alebo totálneho útlaku na celom svete.

Schillerov inštitút už zorganizoval stovky medzinárodných konferencií s cieľom zapojiť sa do intelektuálnych, ekonomických a morálnych síl na celom svete, od najvyšších akademických, vedeckých, kultúrnych a politických nadšencov až po mládež v uliciach a kampusoch.

Už získali veľké úspechy! Jeho konferencie a politické prednášky získali veľké uznanie úradníkmi a vládami z celého ekonomického, politického a finančného sveta, ako sú Mexiko, Malajzia, Jemen, India, a iné, najmä krajiny s rozvojom zapojené do tzv. Novej hodvábnej cesty, založenou Čínou.