Veda opäť dokumentuje protirakovinové vlastnosti vitamínu D. Rakovina je jednou z hlavných príčin úmrtí na celom svete. Práve preto je to tiež jedna z najčastejšie študovaných chorôb u ľudí zo strany vedcov. A Carsten Carlberg, profesor na Univerzite Fínska a tiež Alberto Munoz, profesor na univerzite v Madride , diskutovali o molekulárnom základe signalizácie vitamínu D a jeho úlohe pri prevencii rakoviny u ľudí.
Vitamín D sa vyrába v ľudskej pokožke stálou premenou priameho prekurzora cholesterolu nazývaného 7-dehydrocholesterol. Lenže táto udalosť sa spustí iba vtedy, keď je pokožka vystavená UVB žiareniu zo slnka. Vitamín D sa dá získať aj z potravín, ako sú mastné ryby, vaječné žĺtky, huby a obohatené potravinové výrobky. Keďže možnosti stravovania sú obmedzené, a preto mierne slnečné žiarenie zostáva najlepší zdroj vitamínu D.