Ďalší Svedok Jehovov vo väzbe v Rusku!

12. júna 2020, pskakal2, Biblia budúcnosť podivuhodný Stvorenie veda vzdelanie život zjavenia

Ďalší svedok Jehovovi získal v Rusku zdĺhavé väzenie! Súd v severozápadnom meste Pskov v Rusku odsúdil Jehovovho svedka Gennadija Špakovského na 6.5 roka väzenia. Sudkyňa Galina Belik 9. júna 2020 považovala Shpakovského za vinného z toho, že je vedúcim členom zakázanej extrémistickej náboženskej skupiny, a toho istého dňa ho odsúdila.

61-ročný svedok Špakovský odmietol prijať akúkoľvek vinu s tým, že má právo nasledovať svoje náboženstvo a zdieľať svoje náboženské názory s ostatnými občanmi Ruska. Pri poslednom pojednávaní prišiel s ručnou taškou naplnenou osobnými predmetmi a naznačil, že bol dopredu pripravený na vzatie do väzby. ‚Nepovažujem sa za vinného’, povedal na súde.

‚Nedopustil som sa žiadneho zločinu proti žiadnej osobe, vláde, krajine alebo existujúcemu systému. Spoplatnené spisy proti mne nemajú definovanú škodu ani obeť…Som prenasledovaný za moju vieru‘, povedal Shpakovsky predtým, ako sudkyňa vyhlásila jej rozhodnutie. Rusko oficiálne zakázalo náboženskú skupinu v apríli 2017!

A považovalo svedkov za ‚extrémistickú organizáciu‘, čo označenie ministerstva zahraničných vecí USA označilo za ‘zlé’. V Rusku pravoslávnu cirkev presadzuje prezident Vladimir Putin. SJ sú známi kázaním od domu k domu, štúdiom Biblie, odmietnutím vojenskej služby a nesláviacimi štátne a náboženské sviatky alebo narodeniny a meniny osôb.