Už sa nikdy nevrátime k normálu!

6. júna 2020, pskakal2, Biblia budúcnosť podivuhodný veda vzdelanie zázraky život zjavenia

Toto je osobný názor amerického právnika, ekonóma a investičného bankára s 35 ročnými skúsenosťami z práce na kapitálových trhoch na Wall Street v USA. Ľudia sa ho často pýtajú, kedy sa veci vrátia k ‚normálu‘. Odpoveď by mohla byť nikdy alebo aspoň nie za dlhú dobu!

Napríklad také Nemecko nebolo v rokoch 1914–54 ‘normálne‘! Pretože sociálna porucha je ako vírus! Nakoniec zanikne, ale nie nevyhnutne veľmi rýchlo. Teraz v našom treťom mesiaci celoštátneho uzamknutia, možno ešte ďalší mesiac, v závislosti od vašej lokality.

Niektoré štáty a mestá sa začínajú znova otvárať, ale robia to vo fázach, takže možno sa vám kaderník znovu otvoril minulý týždeň, vaša obľúbená reštaurácia sa otvorí budúci týždeň. Pre mnohých bolo zablokovanie určite bolestivé. Zisky zastavenia vírusu môžu byť len dočasné.

V uplynulých týždňoch sme videli, ako J. Crew, JC Penney, Neiman Marcus, Pier 1 Imports a Hertz podávajú bankrot. A hneď za nimi je dlhá rada spoločností, ktoré sa na to pripravujú! Trhy s akciami hľadajú bezpečný prístav. Ale čo sa stane, keď bezpečný prístav nevyzerá tak bezpečne?