USA kupuje výbavu proti nepokojom!

24. mája 2020, pskakal2, Nezaradené

Federálna vláda USA zvýšila náklady na bezpečnosť a políciu v reakciach na pandémiu koronavírusov. Objednávky zahŕňajú žiadosti polície o jednorazové manžety, plynové masky, balistické prilby a rukavice proti nepokojom, ako aj ochranné vybavenie na presadzovanie práva  pre federálnu políciu určené na ochranu zariadení pre záležitosti veteránov. 

Tie objednávky boli urýchlené na základe osobitného povolenia v reakcii na prepuknutie choroby Covid-19! Oddelenie pre záležitosti veteránov, ktoré už spravuje takmer 1 500 zdravotníckych zariadení v celej Americkej krajine, tiež predĺžilo špeciálne zmluvy na bezpečnostné služby súvisiace s koronavírusmi. Polícia VA nebola ozbrojená až v roku 2011!   

V reakcii na prepuknutie nákazy Covid-19 v Amerických väzniciach sa vyskytli mnohonásobné nepokoje , ktoré sa pre túto chorobu stali veľmi nebezpečnými miestami. Ekonomické otrasy, ale aj nezhody týkajúce sa politiky súvisiacej s koronavírusom tiež podnietili demonštrácie po celej krajine, keď Pentagon začal poskytovať vojenské vybavenie policajným silám po celej krajine.