Kto asi vymyslel štruktúru kliešťa!

8. novembra 2019, pskakal2, Biblia história podivuhodný príroda Stvorenie veda vzdelanie zázraky život zjavenia

 

Spoločný kliešť alebo vodný slimák s kužeľovou škrupinou, je vybavený nezvyčajne silnými zubami! Skladajú sa z tenkých, pevne zabalených vlákien tvrdého minerálu známeho ako goetit priviazaný do mäkkej bielkovinovej bázy. Zvážte: Hrebeň končatiny, jazykový prívesok, je pokrytý radmi zakrivených zubov – každý zub je dlhší ako jeden milimeter (3/64 palca) – ktoré pôsobia ako súbor. Každý zub musí byť mimoriadne silný a tvrdý, aby počas kŕmenia mohol zoškrabať riasy z povrchov hornín.

Vedci použili mikroskop na meranie ťažnej sily, ktorej zuby dokážu odolať pred zlomením. Zistili, že pevnosť v ťahu zubov končatín je najvyššia v histórii biologického materiálu – dokonca silnejšia ako pavučina! Vedecký výskumný pracovník uviedol: ‚Mali by sme premýšľať o tom, ako vyrobiť vlastné štruktúry podľa rovnakých princípov dizajnu‘! Vedci sa domnievajú, že syntetické verzie zubného materiálu končatiny by sa mohli použiť na konštrukciu automobilov, člnov a lietadiel a dokonca na výrobu zubných výplní.

A teraz, čo si myslíte? Vyvinula sa úžasná štruktúra zubov končatiny kliešťa alebo vodného slimaka sama od seba? Alebo to bolo skutočne navrhnuté alebo dizajnované Bytosťou úmyselne na dôkaz pre mysliacich ľudí?