Kto chce bojovať proti Všemohúcemu?

2. novembra 2019, pskakal2, Biblia história podivuhodný vzdelanie zázraky život zjavenia

Všimnime si praktickú inšpirovanú radu od skúseného sudcu, člena Izraelského najvyššieho zákonodarného zboru, ktorý chcel umlčať bezzákonne Kristových učeníkov a čo sa z toho môžeme osobne poučiť do života bez rozdielu, kde a v ktorej krajine žijeme:

“Ale jeden z farizejov menom Gamaliel, učiteľ Zákona, ktorého si vážil všetok ľud, povstal uprostred Sanhedrinu a rozkázal, aby tých ľudí (obžalovaných kresťanov) na chvíľu vyviedli. Potom povedal: ‘Izraelskí muži, dobre si rozmyslite, čo urobíte s týmito ľuďmi. Napríklad nedávno povstal Teudas, ktorý o sebe hovoril, že je niekým výnimočným. Pridalo sa k nemu asi 400 mužov. No jeho zabili a všetci, čo ho nasledovali, sa rozpŕchli a z ich plánov nebolo nič. Po ňom v dňoch súpisu povstal Judáš Galilejský a strhol za sebou ľud. Aj on zahynul a všetci, čo ho nasledovali, boli rozohnaní. Preto vám teraz hovorím: Nechajte týchto ľudí na pokoji a prepustite ich. Lebo ak toto učenie alebo dielo pochádza od ľudí, zanikne samo, ale ak pochádza od Boha, nebudete ho môcť zničiť. Nakoniec by sa mohlo stať, že by ste bojovali proti Bohu’!“

Väčšina občanov každej krajiny chce jednoducho žit pokojne a v mieri a podriaďovať sa zákonom, ktoré sú v prvom rade na dobro a na ochranu všetkým obyvateľom. Niekedy ale nastanú situácie, keď môžeme byť vyprovokovaní k vzbure proti vláde krajiny.