Prečo máme dnes toľko náboženstiev?

26. októbra 2019, pskakal2, Biblia história podivuhodný zázraky život zjavenia

 

Keby sme mali len dve náboženstvá, jedno pravdivé a druhé falošné, asi by nebolo tak ťažké zistiť rozdiel medzi nimi, aj napriek osobnej slobodnej vôli ľudí! Na začiatok, tak ako Stvoriteľ je ľuďom neviditeľná osoba, tak je to aj s jeho protivníkom, Satanom Diablom! Obidvaja sú ľuďom neviditeľné osoby a preto by sme mohli posudzovať len podľa slov a skutkov. Lenže situácia je dnes skomplikovaná tým, že aj keď stále máme len jedno pravdivé náboženstvo, od jeho začiatku až dodnes, falošných náboženstiev neustále pribúda a dnes ich počet presahuje mnoho tisíc tuctov! 

Pre každú kultúru, jazyk, nárečie, tradíciu a zvyk, nehovoriac o rôznych vrstvách vzdelania a sociálneho postavenia, existuje niekoľko druhov náboženstiev ktoré sú kontrolované nespočetnými filozofickými postojmi! Pre každého to, čo mu vyhovuje. Väčšinou sú náboženstvá kontrolované miestom národenia a vzdelaním, a taktiež sociálnym postavením. Celosvetový systém je dnes tak nastavený, že čoraz viac ostáva ľuďom menej a menej času na investigatívny postoj k náboženstvu! A potom sú tu rôzne tlaky z nespočetných zdrojov! Presne tak, ako to povedal Ježiš Kristus:  

“Vchádzajte tesnou bránou, lebo široká brána a priestranná cesta vedie do záhuby a mnoho je tých, čo ňou vchádzajú, ale tesná brána a úzka cesta vedie do života a málo je tých, čo ju nachádzajú”!