Vzdelávacie potulky v zázračnej Knihe – 4

18. februára 2019, pskakal2, Biblia história podivuhodný príroda Stvorenie veda zázraky život zjavenia

 

Už to bolo niekedy vysvetlené, že keby sa uvoľnila všetká vlhkosť v celej atmosfére nad zemeguľou a rozliala sa rovnomerne po celej planéte, nezakryla by ju ani do výšky 5 centimetrov! Takže otázka odkiaľ sa zobralo toľko vody aby zakrylo celú zemeguľu v čase Potopy, si vyžaduje dobrú a racionálnu odpoveď! Tu nám pomôže jednoduchý opis toho, čo sa vlastne stalo počas druhého biblického dňa stvorenia alebo pripravenia zeme na obývanie ľuďmi. Biblická správa nás informuje pod inšpiráciou takto:

‘A Boh ďalej povedal: Nech nastane priestor medzi vodami a nech sa oddelia vody od vôd. A potom Boh urobil priestor a oddelil vody, ktoré mali byť pod priestorom, od vôd, ktoré mali byť nad priestorom. A stalo sa tak. A Boh začal nazývať priestor Nebom. A nastal večer a nastalo ráno, druhý deň’. Jednoducho: jedná časť vôd sa ´vznášala´ nad atmosférou a tvorila ‘pokrývku´, ktorá chránila Zem pred vesmírnym žiarením a zároveň udržiavala rovnomernú teplotu na celej Zemi.

Tieto ´vody´, ktoré boli nad priestorom alebo nebom, boli Stvoriteľom uvoľnené a spôsobili v čase Noácha Potopu celého sveta! To znamená, že doslova pokryli celú Zem! Je potrebné si uvedomiť, že dnešné pohoria sú výsledkom Potopy! Najväčším svedkom takého činu sú slová Božieho syna: ‘Lebo ako boli Noachove dni, práve taká bude aj prítomnosť Syna človeka (Ježíša Krista)’! Keby potopa nebola skutočná, tak Ježišovo učenie by bolo bezvýznamné!