Vzdelávacie potulky v zázračnej Knihe – 2

15. februára 2019, pskakal2, Biblia podivuhodný Stvorenie veda zázraky život zjavenia

 

Biblia bola síce napísaná ľuďmi, ale inšpirovaná Stvoriteľom a preto je to z hľadiska ľudí zázračná Kniha, obsahujúca mnohé tajomstvá a niektoré ťažko pochopiteľné vyjadrenia. Zoberme si tieto inšpirované slová apoštola Jána v jeho knihe Zjavenie:

“A v nebi bolo vidieť veľké znamenie: žena odiata slnkom, a pod jej nohami bol mesiac a na jej hlave bola koruna z dvanástich hviezd; a bola ťarchavá…porodila syna, mužského rodu, ktorý má pásť všetky národy železným prútom.“

Keďže syn je logicky mužského rodu, tak ako dcéra ženského, prečo bolo potrebné zdôrazniť mužskosť narodeného syna? Pretože ten je symbolom Božieho nebeského Kráľovstva, pozostávajúceho z 144 001 jednotlivcov alebo Ježiša a jeho 144 000 jeho pomazaných bratov!

Zatiaľ čo ‘žena’ predstavuje Božiu manželku, ktorú tvoria anjeli a sú k nemu podriadení ako verná a poslušná manželka. Pretože anjeli sú tiež Boží synovia, ktorí sú ale bezpohlavní, inšpirovaný výraz ‘syn, mužského rodu’ sa vzťahuje na verných pozemských ľudí, mužov a ženy.