Môže byť Kniha zázrakom?

9. januára 2019, pskakal2, Biblia čas história podivuhodný Stvorenie veda zázraky život zjavenia

 

V prvom rade taká Kniha by musela byť dostupná všetkým ľuďom bez akéhokoľvek rozdielu v kultúre, národnosti, jazyka alebo náboženstva! Žiadna kniha nie je taká rozšírená ako Biblia, a to je svojím spôsobom zázrak. Svedčí, že za jej existenciu vďačíme nadprirodzenému pôsobeniu Večnej Bytosti. Áno, Biblia je kniha, ktorú síce písali ľudia, ale ako sami potvrdili, zapisovali Božie myšlienky.

Len si zoberme a pouvažujme o tých niekoľko základných faktoch: Bola písaná 40-timi mužmi v rozpäatí asi 1 600 rokov v troch historických jazykoch: hebrejčine, aramejčine a gréčtine. Pisatelia pochádzali z rôzneho prostredia. Patrili k nim pastieri, vojaci, rybári, štátni úradníci, lekári, kňazi i králi. Napriek tomu dokázali odovzdať jednotné posolstvo nádeje, ktoré je pravdivé a presné!

Biblia bola starostlivo skúmaná počas tisícročí. Poctiví a úprimní veriaci ju prijali nie ‘ako ľudské slovo, ale ako to, čím je naozaj, ako Božie slovo’ podľa inšpirovaných slov apoštola Pavla. V priebehu posledných mnohých rokov mnohé publikácie vysvetľovali, ako možno takzvané rozpory v Biblii pochopiť v súlade s jej celkovým posolstvom. Vnútorný súlad Biblie je dôkazom, že táto kniha má božského autora!