Koniec vývoja ľudskej ideológie!

7. októbra 2018, pskakal2, budúcnosť história podivuhodný veda život zjavenia

 

Zdá sa tento názor člena oddelenia vlády USA pre politické plánovanie, ktorý medzi iným povedal: ‘nie sme svedkami len konca studenej vojny (zmeny v Európe v roku 1989) alebo jedného zvláštneho obdobia povojnovej histórie, ale konca histórie ako takej: čiže dospeli sme ku koncu vývoja ľudskej ideológie’, kontroverzný?

Aj keď sa takým môže zdať, predsa len zameriava našu pozornosť na veľmi dôležité otázky! Napríklad, čo možno povedať o storočiach ľudského panovania, ktoré sú za nami? Dosiahlo naozaj ľudstvo časový bod, kedy už môžeme hovoriť o konci histórie ako takej? A čo prinesie budúcnosť pre budúce vládne formy?

Ale aký vplyv bude mať táto budúcnosť na nás ako jednotlivcov, pretože milióny ľudí sa sklamali v doterajších ľudských politických vládcoch? A táto otázka nezahŕňuje len obyvateľov Európy, ale vzťahuje sa na všetkých obyvateľov planéty! Všimnime si, čo napísal západonemecký obchodný časopis o situácii v Latinskej amerike:

‘Argentína – ekonomika praská vo švíkoch. Brazília – situácia sa môže stať neovládateľnou. Peru je na konci so silami. Uruguay upadá do zmätku. Ekvádor – výnimočný stav. Kolumbia a Venezuela… si zachovávajú krehké demokratické tradície. Mexiko –  sa rozpadá. Osemdesiate roky možno nazvať strateným desaťročím’!

‘V politike je mnoho pokrytectva! Je nutné k tomu, aby sme sa dostali do úradu, a aby sme si tento úrad podržali’. Kto to povedal? Bývalý prezident USA Richard Nixon. Vzhľadom ku škandálom, ktoré skrátili jeho pobyt v úrade prezidenta, len málo ľudí pochybuje, že vedel o čom hovorí!