Aký je zmysel života verných ľudí?

17. septembra 2018, pskakal2, Biblia budúcnosť podivuhodný život

 

Izraelský staroveký kráľ Dávid už ako mladý pastier si pripomínal, že nikto sa nemôže vyrovnať nášmu Stvoriteľovi a veľkému Bohu a preto pod inšpiráciou písal žalmy s témami podobnými týmto slovám: ‘Sám si urobil mnoho vecí, ó, môj Bože, aj svoje podivuhodné diela a svoje myšlienky voči nám; nikto sa ti nemôže prirovnať’! 

Medzi Stvoriteľové podivuhodné diela patrí stvorenie nášho úžasne veľkého vesmíru, mesiášske Kráľovstvo, skutky milujúcej láskavosti voči jeho ľudu a v konečnom dôsledku celému ľudstvu a celosvetové kazateľské, vzdelávacie dielo, ktoré jediné vedie pokorných a poctivých ľudí k dokonalosti. A potom k večnému životu na rajskej Zemi! 

Naša láska k Stvoriteľovi a ocenenie všetkého, čo pre nás urobil, a čo ešte v urobí, nás podnecuje hovoriť o ňom iným. Presne to sa stáva večným zmyslom verných ľudí! Tešiť sa denne z dokonalého života, dokonalého zdravia a neprestajnej oslavy Zvrchovaného Vládcu vesmíru, Všemohúceho Stvoriteľa a milujúceho nebeského Otca.

Ako pod inšpiráciou napísal kráľ Dávid: ’Slávnou nádherou tvojej dôstojnosti a vecami tvojich obdivuhodných diel sa budem zaoberať. A budem rozprávať o sile tvojich bázeň vzbudzujúcich vecí! Tvoju veľkosť budem oznamovať. Pri zmienke o hojnosti tvojej dobroty budem prekypovať a pre tvoju spravodlivosť budem radostne volať’!