Vesmírna adresa našej planéty – 2

10. septembra 2018, pskakal2, Biblia podivuhodný veda život

 

V minulom článku o vesmírnej adrese našej planéty Zem sme spomenuli niekoľko veľmi dôležitých detailov, ktoré znamenajú, že jej umiestnenie vo vesmíre dokazuje múdrosť a precíznosť jej Stvoriteľa, ktorý je zároveň aj našim nebeským milovaným Otcom a postaral sa, aby náš život bol šťastný a spokojny na celú večnosť!

Spomeňme si ďalšie vedecké detaily, ktoré to dokazujú. O 23,5 stupňovom sklone zemskej osi, ktorá prispieva k striedaniu ročných období, chráni pred extrémnymi teplotami a umožňuje existenciu rozmanitých podnebných pásiem, kniha Výnimočná Zem, poznamenáva: ‘Sklon našej planéty je ‚taký, aký má byť‘’!

A presne taká, aká má byť je aj dĺžka dňa a noci, čo je spôsobené rotáciou Zeme. Keby sa Zem otáčala podstatne pomalšie, strana privrátená k Slnku by horela, zatiaľ čo tá odvrátená by mrzla. A naopak, keby boli pre rýchlejšiu rotáciu dni kratšie a trvali len niekoľko hodín, výsledkom by boli neutíchajúce víchrice a iné výkyvy počasia na Zemi!

Všetko súvisiace s našou planétou, od jej adresy cez rýchlosť rotácie až po jej suseda Mesiac, je dotiahnuté do dokonalosti a svedčí o tom, že je za tým múdry Stvoriteľ! Alebo je táto dômyselnosť výsledkom náhody a nepremysleného projektu? Zamyslite sa nad touto otázkou, keď sa niekedy prejdete po lese alebo lúke plnej voňavých kvetín!