Vesmírna adresa našej planéty

9. septembra 2018, pskakal2, Biblia podivuhodný veda život

 

Každý dopis obsahuje adresu, na ktorú chceme, aby bol doručený. A čo všetko sa napíše ako completná adresa? Okrem mena je tam ulica, mesto a krajina. Má naša planéta Zem svoju adresu vo vesmíre? Pravdaže má! Krajina, kde je naša planéta umienstnená je galaxia Mliečna Dráha. Jej mestom je naša slnečná sústava a jej ulicou je jej obežná dráha okolo Slnka. Venujme málo času na to, aby sme videli kde presne je naša planéta situovaná.

A akú adresu nám dal náš Stvoriteľ! Podľa možností každý by si chcel kúpiť svoj dom na najlepšom možnom mieste! Pre nášho milovaného a veľkodušného nebeského Otca to nie je žiadny problém! Dal nám našu krásnu planétu na tej najlepšej adrese v celom vesmíre! Vďaka pokroku v astronómii a fyzike vedci lepšie pochopili, na akom výhodnom mieste v obrovskom vesmíre sa naša nepatrná, ale úžasne krásna a výnimočná planéta nachádza.

Výraz najlukratívnejšia sa hodí aj na ulicu Zeme, čiže obežnú dráhu v meste slnečná sústava! Asi 150 miliónov kilometrov od Slnka v zóne, ktorú vedci označujú hviezdna obývateľná zóna, kde živé organizmy ani nezamrznú, ani nezhoria. Slnko je pritom dokonalou elektrárňou. Je stabilné, má ideálnu veľkosť a vydáva správne množstvo energie. Oprávnene bolo nazvané mimoriadna hviezda!

Všetko, čo súvisí s našou planétou Zem, od jej adresy, rýchlosti rotácie okolo Slnka, až po jej suseda Mesiac, je dotiahnuté do dokonalosti a svedčí o tom, že je za tým múdry Dizajner a Stvoriteľ!  Tako to povedal fyzik a evolucionista Paul Davies: ‘Mnohých vedcov, ktorí sú ateistami, nadchýnajú rozmery, majestátnosť, harmónia, elegancia a nesporná dômyselnosť viditeľná vo vesmíre!