Zázračný prsteň – závdavok nesmrteľnosti!

28. augusta 2018, pskakal2, Biblia budúcnosť podivuhodný

 

Apoštol Pavol pod inšpiráciou napísal pomazaným bratom Ježiša Krista v jeho druhom liste kresťanskému zboru v meste Korint následovné povzbudzujúce slová: ‘Ale ten, kto zaručuje, že vy aj my patríme Kristovi, a kto nás pomazal, je Boh. Vložil na nás tiež svoju pečať a dal nám do srdca závdavok toho, čo má prísť, totiž ducha’! 

Podľa jednej biblickej encyklopédie grécky výraz preložený ako závdavok bol ‘legálny a komerčný technický výraz, ktorého význam znamenal prvá splátka, záloha, zálohová platba alebo aj zástava, ktorá je časťou kúpnej ceny vopred, a tak zabezpečuje právny nárok k tomu, o čom je reč alebo obchod a robí takúto zmluvu platnou’!

V prípade pomazaných bratov Krista plná cena alebo plná odmena je opísaná pod inšpiráciou apoštola Pavla ako: ‘Lebo vieme, že ak by sa mal rozplynúť náš pozemský dom, tento stan…si nechceme vyzliecť, ale obliecť si ten druhý, aby to, čo je smrteľné, bolo pohltené životom. Ten, ktorý nás vytvoril na to, je Boh, ktorý nám dal závdavok toho, čo má prísť, totiž ducha pomazania – nesmrteľnosti’. 

V modernej gréčtine sa horeuvedený výraz často používa na opis prsteňa zasnúbenia. A to je presné a vhodné pre tých, ktorí sa stanú v budúcnosti Kristovou nebeskou symbolickou nemsrteľnou manželkou! Ako jeho spolukráli a kňazi budú mať moc a autoritu života a smrti nad tými, ktorých nádej je večný život na rajskej Zemi! Teraz majú moc vytrvať  prenasledovania a autoritu chápať inšpirované Slovo!