Tajomstvo získania pravej inteligencie!

3. augusta 2018, pskakal2, Biblia podivuhodný život

Kľúč k získaniu pravej inteligencie alebo zdravej rozumnosti nám bol zjavený najväčším mužom, ktorý kedy žil medzi ľuďmi! V jednom zo svojich veľmi známych biblických rozhovorov povedal pod inšpiráciou v modlitbe pred svojimi apoštolmi a vernými učeníkmi: ‘Verejne ťa chválim, Otče, Pane neba a Zeme, lebo si skryl tieto veci (presnú pravdu, pravú inteligenciu a zdravý rozum) pred múdrymi a vzdelanými a zjavil si ich dojčatám. Áno, ó, Otče, lebo si schválil také počínanie’!

Mnohí ľudia nechávajú, aby iní rozhodovali za nich. Nechávajú, aby informačné média a ich rovesníci, alebo populárny náhľad robili rozhodnutia za nich! Zdravý rozum v dnešnom svete chýba do takej miery, že jeden inteligentný pozorovateľ poznamenal: ‘Common sense is not so common’! V slovenčine by to mohlo byť preložené ako, povedzme: ‘Zdravý rozum mnohých vôbec nie je zdravý’! Ale ako dnes môžu ľudia získať zdravý rozum alebo pravú inteligenciu? Presne tak, ako radí Biblia!

Božie Slovo napríklad obsahuje nespočetné a múdre, praktické rady starovekého kráľa Šalamúna, ktorý napísal knihu Prísloví, Kazateľa a ´najskvelejšiu´ zo všetkých svojich piesní, Šalamúnovú Pieseň. Zamyslíme sa nad týmito slovami: ‘Kto chodí s múdrymi, zmúdrie, ale ten, kto sa stýka s hlupákmi, zle pochodí’! Pestovanie zdravého rozumu je veľmi praktické a výhodné. Robí život zaujímavejší a môže nám ušetriť mnoho času. Zníži frustáciu, ktorá je výsledkom bezmyšlienkového správania sa.