Veľká oslava kráľa Severu!

19. júna 2018, pskakal2, Biblia história podivuhodný

Titul článku je zobratý z biblického inšpirovaného textu starého Zákona pred tisícročiami písaného pod inšpiráciou izraelským prorokom Danielom, kde sa spomína veľká slávnosť-hostina babylonského kráľa Balsazára s jeho tisíc šľachticmi.

Hovorí sa tam, že kráľ pod vplyvom vína povedal, aby priniesli zlaté a strieborné nádoby, ktoré vzal jeho otec Nabuchodonozor z chrámu, ktorý bol v Jeruzaleme! V tom okamihu sa ukázali prsty ľudskej ruky a písali pred svietnikom na omietku steny!

‘A kráľ hľadel na chrbát ruky, ktorá písala. A kráľovi sa vtedy zmenila farba jeho tváre a začali ho ľakať jeho myšlienky a oslabli mu bederné kĺby a jeho kolená sa udierali o seba. Kráľ hlasno volal, aby priviedli zaklínačov’…

…A tiež chaldejcov a astrológov’. Kráľ odpovedal a hovoril babylonským mudrcom: ‘Ktokoľvek prečíta toto písmo a podá mi jeho pravý výklad, bude oblečený do purpuru, so zlatým náhrdelníkom okolo krku, a bude vládnuť ako tretí v kráľovstve’!

Aj dnes prebieha veľká oslava tentoraz kráľa Severu! Už postavil medzi ‘veľkým morom a svätým vrchom Okrasy svoje palácové stany’! Kto rozlúšti ‘správy, ktoré ho znepokoja, od východu slnka a od severu’ až kým nepríde ku svojmu koncu?