Dôkaz splnenia všetkých proroctiev!

4. júna 2018, pskakal2, Biblia budúcnosť život

Mnohí by chceli vedieť, koľko mesiášskych proroctiev obsahujú Hebrejské Písma. Dôkladné skúmanie Hebrejských Písiem ukazuje desiatky proroctiev, ktoré sa splnili na Ježišovi Kristovi. O pôvode Mesiáša, o tom, kedy sa objaví, o jeho pôsobení, o tom, ako s ním budú ľudia zaobchádzať, a o jeho mieste v Božom usporiadaní. Spolu tvoria jeden veľký obraz, ktorý nám pomáha identifikovať Ježiša Krista, Božieho syna ako Mesiáša, prisľúbeného Spasiteľa nielen židovského národa, ale aj celého ľudstava!

Ale je potreba byť opatrný, keď chceme presne určiť, koľko mesiášskych proroctiev sa v Hebrejských Písmach nachádza, pretože nie všetci sa stotožňujú s tým, čo je alebo nie je mesiášske proroctvo. Alfred Edersheim vo svojej knihe Život a doba Ježiša Mesiáša uviedol, že podľa starovekých rabínskych spisov bolo 456 pasáží z Hebrejských Písiem považovaných za mesiášske, hoci mnohé z nich sa o Mesiášovi konkrétne nezmieňujú. Ale bližší pohľad na všetky týchto 456 pasáží vyvoláva otázky!

Otázky, či niektoré z nich naozaj sú proroctvami o Ježišovi Kristovi. Edersheim napríklad povedal, že podľa Židov sa 1. Mo. 8:11 vzťahuje na Mesiáša. Mysleli si, že olivový list, ktorý priniesla holubica, pochádzal z Vrchu Mesiáša. Zmienil sa tiež o 2. Mo. 12:42. Keď vysvetľoval, že Židia tomuto textu nerozumeli správne, že Mojžiš vyšiel z pustatiny, ako Mesiáš vyjde z Ríma! Mnohí učenci by nepochybne ťažko našli súvislosť medzi týmito dvoma textami a ich nesprávnym uplatnením na Ježišovi Kristovi.

Je ťažké určiť presný počet proroctiev, ktoré sa skutočne splnili na Ježišovi Kristovi! Napriek tomu mnohé mesiášske proroctvá bez ohľadu na to, koľko ich je, poskytujú jasné dôkazy, že Ježiš je Kristus, Mesiáš, prisľúbený Spasiteľ nielen židovského národa, ale aj celého ľudstva a že všetky ostatné biblické proroctvá napísané pod inšpiráciou Božej dynamickej sily sa splnia presne tak, ako boli určené Stvoriteľom, aby dokázali, že inšpirované Slovo je dokonalé, bezchybné a plne spoľahlivé na riadenie nášho života!