Videnia proroka Daniela zapečatené!

31. mája 2018, pskakal2, Biblia budúcnosť

Výraz ‘čas konca’ sa nachádza šesť-krát v prorockej knihe Daniela. Vzťahuje sa na čas konca súčasného systému vecí, ktorý pre nespravodlivosť a veľké nedostatky skončí raz a navždy!

Prorokovi Danielovi bolo dané božou prozreteľnosťou vidieť a pochopiť situáciu konca, ktorá sa v jeho čase vzťahovala na vzdialenú budúcnost asi 2 500 rokov! Preto mu bolo povedané viackrát slovami:

‘A ty, ó, Daniel, utaj tie slová a zapečať knihu až do času konca. Mnohí sa budú potulovať a pravé poznanie sa rozhojní! A tí, čo majú pochopenie, budú žiariť ako jas priestoru’!

Ohľadne tohto textu teológ Thomas Scott, v prvej polovici 19. storočia pozoroval: ‘Anjel v závere vysvetlil Danielovi, že proroctvo bude zapečatené až do konca’!

V posledných rokoch mnohí biblickí vedci a teológovia, napriek pochopeniu určitých detailov, nedokázali vysvetliť celkový význam Danielových videní!

Tým, ktorým bolo božou prozreteľnosťou dané pochopiť detaily videnia proroka Daniela, veľká väčšina ľudstva dnes neuverí pre jednoduchý dôvod: NEVERA!