Krátka analýza Daniela kapitola 12

25. apríla 2018, pskakal2, Biblia budúcnosť čas

V tejto krátkej analýze by som sa chcel sústrediť len na tri časové obdobia, ktorých dĺžka je 1260, 1290 a 1335 dní, ktoré končia krátko po Armagedone! 

Kapitola 11 proroka Daniela končí zničením všetkých odporcov Stvoriteľa, aj keď sa tam spomína jedine ‘kráľ severu’. Potom končí kapitola 12 slovami a sľubom:

“A ty (Daniel), ty choď ku koncu. A budeš odpočívať, ale vstaneš k svojmu údelu na konci dní.” To je sľub pre Daniela, ale aj pre iných, že budú vzkriesení k životu.

Dĺžka 1260 dní, ktorá v Biblii predstavuje tri roky aj pol, sa v skutočnosti vzťahuje na ‘skončenie rozrážanie sily svätého ľudu’ alebo ignorovania ich duchovnej činnosti.

Druhá časová dlžka je 1290 dní alebo tri roky aj pol a jeden mesiac a hovorí o ‘odstránení stálej obete a umiestnenia ohavnosti, ktorá psôsobuje pustošenie’!

Tretí časový rozmer je 1335 dní, na konci ktorého pozostalci budú šťastní, keď sa tam dostanú! To znamená pravdepodobne prežitie toho, čo sa stane v Armagedone!

Všetky tie tri časové rozmery majú ten istý začiatok a je to najpravdepodobnejšie sto rokov po začiatku roku 1914, kedy začali posledné dni tohoto zlého systému vecí.

V ďalších článkoch rozoberiem bližšie horespomenuté udalosti a ako sa vzťahujú praktickým spôsobom na uctievateľov Všemohúceho a ich nepriateľov v súčasnosti.