Prečo je dnes bezpečné hovoriť pravdu

19. marca 2018, pskakal2, Biblia život

‘Veľká výhoda o šírení pravdy je v tom, že nikto dnes jej vôbec neverí’! Tento citát je od anglickej spisovateľky a tiež prekladeteľky Dorothy Sayersovej, ktorá zaujala najprv svojimi detektívnymi príbehmi, potom aj drámami s náboženskou tématikou a esejami na tému kresťanstva.

To znamená všeobecne, že dnes povedať pravdu je veľkou výhodou, lebo nikto jej neuverí! Keď poviem, že som budúcim nesmrteľným nebeským kráľom a kňazom v Ježišovej vláde, ktorá bude počas 1 000 rokov vzdelávať a súdiť ľudstvo, aby dosiahlo dokonalosť, je bezpečné!

Skoro nikto dnes neverí veciam spojeným s tým, že Ježiš bol prvá a jediná bytosť Všemohúceho Stvoriteľa stvorená priamo Ním a keď obetoval svoj dokonalý pozemský život za hriešné potomstvo Adama, ako odmenu získal nebeskú nesmrteľnosť a zdedil všetko, čo urobil podľa predsavzatia svojho nebeského Otca!

Historické a vedecké fakty, ktoré tieto pravdy podporujú je dnes možné hlásať, pretože len ohľadne Ježiša Krista nikto ním ani v prvom storočí ani dnes neverí! A to je jedna veľká výhoda o šírení takých právd dnes v dvadsiatom prvom storočí v prospech tých ľudí na celom svete, ktorí sú veriaci a hľadajú pravdu! Podivuhodné!