O základnom pláne života!

17. marca 2018, pskakal2, Biblia zázraky

Pôvodne som chcel dať tomuto článku nádpis ‘aký jazyk používa naša DNA?’ale zmenil som titul na základe myšlienky knihy, ktorá pojednáva o bunke a venuje sa medzi iným ‘jazyku’ DNA. A o tom je dnešný krátky článok. Krátky, lebo informácia na túto tému je skoro nekonečná! Na druhej strane by som chcel len v krátkosti vyvolať záujem o túto tak veľmi podivuhodnú, ba skoro zázračnú živú bunku.

Jednoduché písmená alebo základné jednotky jazyka DNA sú chemické zložky, tiež menované bázy. Je ich len štyri. Volajú sa tymín, adenín, guanín a cytozín, ktoré zvyčajne majú skratky T, A, G a C. Môžeme si ich predstaviť ako štyri bázy v abecede so štyrmi písmenami. Genetické slová vytvorené z troch báz tvoria vety, ktoré informujú bunku, ako má vyrobiť patričnú bielkovinu.

V časopise National Geographic sa o tom píše: ‘Predstavte si, že tieto 4 bázy sú písmená v abecede so 4 písmenami. Presne ako ukladáme písmená našej abecedy do zmysluplných slov, aj tieto bázy sú zoradené do trojpísmenových slov zrozumiteľných pre mechanizmus bunky’! A potom v knihe The Cell (Bunka) sa hovorí, že DNA je ‘základný plán života’!

Jedna vedecká práca to zhodnotila takto na záver: ‘už len z pozorovania mysle, ktorá musí byť za touto podivuhodnou vlastnosťou bunky a jej úžasne neporovnateľným a presným a originálny dizajnom, je niečo veľkolepé! Sila na takýto dizajn musela existovať pred všetkými živými formami, ktoré poznáme. Jazyk DNA hovorí o takom Dizajnerovi, ktorý je Boh z Biblie’!