Zázraky neodporujú prírodnými zákonom!

4. decembra 2017, pskakal2, veda zázraky život

Prírodné zákony by sme asi mohli prirovnať ku gramatickým pravidlám nejakého jazyka, ktorý, ako väčšina iných jazykov, tiež má aj svoje výnimky! Naše porozumenie ‘pravidiel’ jazyka prírodných zákonov je veľmi obmedzené.

A preto sa ľahko môže stať, že si vytvoríme názor na základe neúplného poznania jazyka prírodných zákonov. Ukážme si to na jednom vtipnom príbehu britského filozofa, ale aj rešpektovaného vedca, Johna Lockyho.

Tento britský intelektuál vyrozprával, ako raz holandský veľvyslanec opisoval Sianskemu kráľovi svoju krajinu, Holandsko. Medzi iným spomenul kráľovi situáciu, že často v jeho krajine môže chodiť po vode aj slon!

Ale kráľ Siamu zavrhol túto myšlienku s tým, že mu veľvyslanec jednoducho klame! Ale veľvyslanec opísal kráľovi niečo, čo kráľ v živote nikdy nevidel! Nevedel, že keď voda zamrzne, dokáže uniesť aj váhu slona!

Spomeňme si len niekoľko vynálezov dnešnej vedy a techniky, ktoré sa len nie tak dávno považovali za vôbec nemožné: cestovné lietadlá, videokonferencie, ipod na uchovávanie piesní a dnešnú modernú chirurgiu.

Na základe horeuvedených príkladov, kde ľudia dokážu to, čo sa len nedávno považovalo za nemožné,  môžeme rozumne pripustiť, že Stvoriteľ neba a Zeme dokáže tvoriť úžasne veci, ktoré plne nechápeme!