Stvorený dokonalý a vzdelaný dokonale!

27. novembra 2017, pskakal2, história veda život

Všetko stvorenie Všemohúceho je dokonalé a takým bol aj Stvoriteľov prvý pozemský syn Adam! Bol stvorený so schopnosťou hovoriť, čítať a písať, najpravdepodobnejšie v hebrejskom jazyku. Mal dennodennú komunikáciu so svojim Stvoriteľom, a ako zvyčajne, vždy to bolo cez anjelov, v jeho prípade to bol Boží jednosplodený syn, archanjel Michael, ktorý po asi 4 000 rokov žil na Zemi ako dokonalý muž Ježiš Kristus.

Podľa biblického záznamu, táto komunikácia medzi Adamom a jeho Stvoriteľom, nebeským Otcom sa uskutočňovalav čase denného vánku’ alebo k večeru, keď vial osviežujúci vánok. Bol to čas pre vzdelávaciu komunikáciu, ktorá ho pripravila pre uskutočnenie jeho prvej vedeckej úlohy – pomenovanie zvierat, rýb a vtákov, podľa ich charakteristických vlastností od ich Stvoriteľa!

Piata kapitola prvej knihy Mojžiša začína slovami: ‚Toto je kniha Adamových dejín…’. To znamená, že že bol dostatočne vzdelaný svojim nebeským Otcom, aby prejavil aj dokonale spisovateľské vlastnosti! Okrem toho mal dokonalé nadanie ako básnik, keď bol inšpirovaný svojou manželkou, ktorú k nemu ‘priviedol’ jeho nebeský Otec a Všemohúci Stvoriteľ, keď povedal poeticky:

“To je konečne kosť z mojich kostí a telo z môjho tela. Tá sa bude nazývať Žena, lebo bola vzatá z muža.”

Takže ľudstvo malo v každom ohľade dokonalý začiatok a mohlo sa tešiť z dokonalého a večného života na rajskej Zemi, keby Adam a Eva nezneužili svoju nebeským Otcom im danú slobodnú vôľu! Možno Adam napísal toho viac, ale Mojžiš použil len to, čo dnes máme. Možno v budúcnosti synovia a dcéry Adama a Evy, ktorí budú vzkriesení nám toho povedia viac!