Pravá viera vedie k večnému životu!

21. októbra 2017, pskakal2, budúcnosť podivuhodný život

Nie je viera ako viera! V mysliach väčšiny ľudí viera znamená slepo, bezmyšlienkovite veriť v to, čo im hovoria cirkevné dogmy, často už niekoľko storočí nezmeniteľné a keď ich porovnáme s biblickými inšpirovanými slovami, zistíme, že nemajú nič spoločné! Ako ale vyzerá pravá biblická viera a ako vedie veriacich k večnému životu na rajskej Zemi?

V prvom rade pravá viera je založená na presnom poznaní biblickej pravdy! Apoštol Pavol pod inšpiráciou to vysvetlil takto: ‘O toto sa stále modlím, aby sa vaša láska ešte viac a viac rozhojňovala presným poznaním a plnou rozlišovacou schopnosťou’, vo svojom apoštolskom liste kresťanskému zboru v meste Filipy v prvom storočí.

Táto inšpirovaná myšlienka je veľmi rozumná, pretože dôležitou požiadavkou dôverovať niekomu je poznať osobu, a čím presnejšie, tým lepšie! Preto aj my potrebujeme presne poznať nášho Stvoriteľa, ak máme veriť v neho. Pavol takto definoval pravú vieru: ‘Viera je isté očakávanie vecí, v ktoré dúfame, zrejmý dôkaz skutočností, hoci ich nevidíme’

Lebo bez presného poznania Biblie je viera len ako domček z karát! Stačí do neho fúknuť a zrúti sa! V Biblii sú vysvetlené všetky otázky života. Dôkladným štúdiom zistíme napríklad prečo ľudia stárnu a zomierajú, nájdeme tam  nádej do budúcnosti, vrátane nádeje vzkriesenia mŕtvych k životu s možnosťou získať večný život na rajskej Zemi.