Vedecky presná v každom ohľade – I

1. októbra 2017, pskakal2, podivuhodný veda život

V predchádzajúcom článku o vedeckej presnosti Knihy-kníh alebo Biblie sme si spomenuli, že napriek tomu, že Biblia nie je vedecká učebnica, predsa len keď sa dotýka vedeckých tém, je obdivuhodne presná a z vedeckého hľadiska spoľahlivá, ako by sa rozumne dalo očakávať od Knihy, ktorej Autorom je Stvoriteľ vesmíru a Zeme a všetkého života v nich.

V tomto článku sa budeme venovať vedeckej téme ohľadne genetiky, špecificky ľudskej genetiky a akým jednoduchým, ale predsa len vedecky presným opisom ľahko pochopiteľným aj menej vzdelaným ľuďom opisuje detaily, ktoré vedci a výskumníci boli schopní pochopiť len nedávno a to vďaka moderným prístrojom ako je mikroskop a tiež digitalizácia.

Biblický spisovateľ, izraelský kráľ Dávid, pod inšpiráciou povedal Bohu Stvoriteľovi tieto slová: ‘Tvoje oči videli i môj zárodok a v tvojej knihe boli zapísané všetky jeho časti’! Poeticky vyjadrená vedecká pravda o tom, že ľudské embryo sa vyvíja presne podľa špecifických inštrukcií, ktoré boli už predtým ‘zapísané v knihe’ alebo v akomsi definitívnom pláne.

Nie je obdivuhodné, že tieto jednoducho písané slová, ktoré sa tiež dajú pochopiť bez zvláštneho a hlbokého štúdia boli napísané pred viac ako 3 000 rokmi, zatiaľ čo až v polovici 19. storočia rakúsky botanik Gregor Mendel objavil základné princípy genetiky? Pretože až v roku 2003 vedci zmapovali celý ľudský genóm, obsahjúci všetky detailné informácie pre vývin ľudského tela!

Výskumníci a vedci prirovnali genetický kód k slovníku plného slov, tvorené z písmen unikátnej abecedy! Na základe inštrukcií, ktoré pozostávajú z týchto slov sa vyvíjajú jednotlivé časti ľudského tela, ako mozog, srdce, pľúca, končatiny a mnohé iné, a to v presne stanovenom poradí! Preto vedci nazvali ľudský genóm ako ‘knihu života’. Ako to Dávid dokázal opísať tak presne?