O tom dni a hodine nevie nikto!

17. septembra 2017, pskakal2, budúcnosť čas história

‘O tom dni a hodine nevie nikto’ bola odpoveď Ježiša Krista na otázku jeho apoštolov ohľadne zničenia židovského systému vecí a Jeruzaléma v prvom storočí ešte pred jeho obetnou smrťou a jeho následným vzkriesením k životu jeho nebeským Otcom a Stvoriteľom.

To znamená, že ‘ten deň a hoodina’ už boli stanovené, ale ich poznal len Stvoriteľ celého vesmíru! Preto je zaujímavá odpoveď na tú istú otázku apoštolom Ježiša krista po jeho vzkriesení z mŕtvych: ’Nie je vašou vecou, aby ste poznali časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’!

Jeho odpoveď prezrádza aspoň dve veci. Prvá je, že on, už vzkriesený nesmrteľný nebeský anjel (v skutočnosti archanjel Michael predtým, ako sa stal dokonalým mužom Ježišom) a Kráľ v Božom nebeskom Kráľovstve ‘tú hodinu a ten deň’ už dobre vedel, ale to naďalej zostalo tajomstvom.

Po druhé poukázal na to, že jeho apoštolom a učeníkom v prvom storočí nebudú zjavené ‘časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’! Ale ostáva otázka: komu z jeho učeníkov v budúcnosti boli zjavené ‘časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’? Môžeme spoznať odpoveď?

Práveže môžeme! Prvá skupina Kristových učeníkov, ktorá spoznala ‘časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’, bola skupina Kristových pomazaných bratov okolo brata C.T Russella, ktorá pochopila z biblického štúdia, že koniec ‘časov pohanov’ bolo ukončené v roku 1914!

Druhá skupina Kristových pomazaných bratov, ktorej boli zjavené ‘časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’ bola skupina okolo brata Frederika Franza, ktorí pochopili, tiež pomocou biblického štúdia, že na začiatku októbra roku 1975 sa skončilo 6 000 rokov od stvorenia Adama!

História poukazuje na skutočnosť, že úloha, ktorú Stvoriteľ dal Adamovi pomenovať živé tvory na Zemi trvala aspoň 40 rokov! Otázka je: komu z dnešných asi viac ako 18 000 Kristových pomazaných bratov, tiež cez biblické štúdium, pomocou Božieho pomazaného ducha budú zjavené alebo už boli zjavené ďalšie fakty…?