Múdrosť a porozumenie medzi ľuďmi

12. septembra 2017, pskakal2, podivuhodný veda

Kresťan Jakub, polobrat Ježiša Krista, syn Jozefa, ktorý sa stal adoptívnym otcom syna svojej manželky, ktorý sa narodil ‘nepoškvrneným’ spôsobom, pod inšpiráciou napísal tieto nadčasové slová:

‘Kto je múdry a má porozumenie medzi vami? Nech dokáže svojím znamenitým správaním svoje skutky s miernosťou, ktorá patrí k múdrosti’!

Múdrosť a rozumnosť ide ‘ruka v ruke’ v praktickom živote! V skutočnosti rozumnosť môžeme prirovnať k schopnosti riešiť matematické a fyzické problémy! Ale čo potrebujeme na to, aby sme ich vyriešili?

Na vyriešenie matematického problému potrebujeme vedieť vzorce a postupnosť k ich vyriešeniu! Podobne je to aj s vyriešením životných problémov! Potrebujeme vedieť zákony života, jeho princípy a postup k riešeniu!

Len tak dokážeme, že sme učeníkmi a žiakmi Ježiša Krista, syna Stvoriteľa a najväčšieho muža, ktorý kedy žil na planéte Zem! ‘Majster v diele’, ktorý je synom Stvoriteľa definitívne pozná všetky zákony vesmíru!

Takže kresťanská viera je založená na poznaní zákonov a princípov života a schopnosti ich rozumne používať k riešeniu životných problémov s nádejou, že správne rozhodnutia povedú veriacich k večnému životu!