Úžasný dar nám dal Stvoriteľ!

9. septembra 2017, pskakal2, budúcnosť podivuhodný život

Aký je to ten krásny a úžasný dar, ktorý máme od nášho nebeského Otca, Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom? Je to neporovnateľná schopnosť predstavovať si veci, ktoré sme ešte nikdy nevideli, ale ktoré Stvoriteľ pripravil pre ľudskú rodinu!

A práve vďaka takejto prekrásnej schopnosti si môžeme vo svojom živote múdro plánovať a zároveň tešiť sa na veci, ktoré nás čakajú v budúcnosti. Pretože náš Stvoriteľ dokáže vidieť budúcnosť a všetko, čo len chce v spojitosti s poslušným ľudstvom!

Náš Všemohúci Stvoriteľ dokáže vidieť budúcnosť a v Svätom Písme na mnohých miestach nám spoľahlivo ukazuje, čo je pred nami, na čo sa môžeme tešiť, hoci ich našimi očami ešte ani nemôžeme vidieť, ale jeho sľub je dôveryhodný!

Ale dokážeme si ich predstaviť na základe minulých Stvoriteľom splnených sľubov a nádejí voči svojim verným uctievateľom od Noácha až po členov Izraela! Preto aj apoštol Pavol mohol pod inšpiráciou napísať tieto nadčasové slová členom kresťanského zboru:

‘Zatiaľ čo neupierame zrak na to, čo je viditeľné, ale na to, čo je neviditeľné. Lebo to, čo je viditeľné, je dočasné, ale to, čo je neviditeľné, je večné’.