Dobro vždy zvíťazí nad zlom!

29. augusta 2017, pskakal2, budúcnosť história

Takáto je večná správa v závere večnej Knihe-kníh od Stvoriteľa života pre všetkých milovníkov pravdy a spravodlivosti na večné veky! Aj keď vo všeobecnosti kniha Zjavenie figuruje posledná inšpirovaná kniha Autora Biblie, v skutočnosti nebola napísaná ako posledná kniha. Napísaná apoštolom Jánom na ostrove Patmos v roku 96 n.l. kniha Zjavenie je posledná zo 66-ich inspirovaných kníh čo sa týka jej dôležitosti pre uctievateľov Stvoriteľa, Jehovu Boha. Ale posledná kniha v skutočnosti inšpirovaná a napísaná tým istým apoštolom Jánom bola v roku 98 n.l. bol tretí dopis apoštola Jána, ktorý je v skutočnosti najkratšou knihou Biblie, ale zároveň tvorí veľmi milujúci záver celej inšpirovanej zbierky!

Adresovaná svojmu duchovnému synovi, ´milovanému Gájovi, ktorého naozaj milujem´ apoštolom Jánom, môže byť v pravde zároveň adresovaná všetkým duchovným synom Stvoriteľa a zároveň aj duchovným synom pomazaných bratov Ježiša Krista! Pretože pomazaní bratia Božieho syna budú tvoriť na nebi Kristovu manželku Večného Otca ľudskej večnej rodiny! Bol to prorok Izaiáš, ktorý pod inšpiráciou napísal prorocky o Kristovi: ´Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám bol daný; a na pleciach bude mať kniežacie panstvo. A jeho meno bude znieť: Obdivuhodný radca, Mocný boh, Večný otec, Knieža pokoja´. Takto Ježiš nahradí Adama, ktorý by mohol byť večným otcom ľudskej rodiny!

A akú správu obsahuje Tretí dopis apoštola Jána všetkým milovníkom pravdy a spravodlivosti? Nasledujúcu: ´Kto koná dobro, pochádza z Boha. Kto koná zlo, nevidel Boha´! A dáva príklad dobra a príklad zla. Diotrefes (konateľ zla), ktorý ´medzi nimi rád zaujíma prvé miesto, neprijíma od nás nič s úctou! V gréckom jazyku Diotrefes znamená ´ohovárač´! Na druhej strane o Demetriusovi ´svedčili všetci i sama pravda´. Tieto dva príklady nás vracajú k samému začiatku ľudstva a k dvom synom Adama a Evy, o Kainovi a Ábelovi. Apoštol Ján nabáda kresťanov, aby sa navzájom milovali, ´nie ako Kain, ktorý pochádzal z toho zlého a zabil svojho brata´!

pokračovanie…