Povolaní z tmy do podivuhodného svetla!

28. augusta 2017, pskakal2, budúcnosť podivuhodný

Jedna z najpodivuhodnejších vecí, ktorá sa odohrala v prvom storočí v spojení s príchodom Spasiteľa-Záchrancu verných uctievateľov Stvoriteľa vesmíru a všetkého života na nebi aj na Zemi bola opísaná apoštolom Petrom týmito inšpirovanými slovami, adresovanými žiakom Božieho syna:

„Ale vy ste ´vyvolený rod, kráľovské kňazstvo, svätý národ, ľud pre zvláštne vlastníctvo, aby ste široko-ďaleko oznamovali znamenitosti´ toho, ktorý vás povolal z tmy do svojho podivuhodného svetla.“

Ak sme niekedy v našom živote museli hľadať cestu v tme iba podľa hmatu, vieme si predstaviť aké je to nepríjemné! Ale aká úľava to bola, keď sme zazreli svetlo! Alebo keď sme nevideli východisko z nejakého problému! No aký úžasný pocit, keď sme našli riešenie a cestu von!

Podobne alebo ďaleko podivuhodnejšie je svetlo biblickej pravdy! Lebo to nám môže dať odpovede na také dôležité životné otázky, ako: Prečo sme tu? Aký je zmysel života? Prečo je tu toľko zla? Existuje život po smrti? Sám Ježiš povedal: ´Spoznáte pravdu a pravda vás oslobodí´!

Ďalším dôvodom, prečo možno povedať, že svetlo z Božieho Slova je obdivuhodné, je to, že dáva možnosť získať najvznešenejšiu výsadu, akú ľudia môžu mať! Pre 144 000 nesmrteľný život v nebi a pre miliardy veriacich večný život na rajskej Zemi, podľa ´Božej vôle´!