Blízko je koniec novodobého otroctva!

21. augusta 2017, pskakal2, veda zázraky život

Už v roku 1848 francúzsky žurnalista a politik prehlásil veľmi dôležitú pravdu o slobode ľudstva ako takého, bez rozdielu národnosti, náboženstva a kultúrnej dedičnosti, vrátane politickej vlády, pod ktorou sa jednostliví občania nachádzajú:

´Sloboda človeka je neoddeliteľnou súčasťou univerzálnej slobody. Nemôžete siahnuť na tú prvú bez toho, že by ste v tom istom čase neohrozili tú druhú´!

Po viac ako 150 rokoch časopis The UNESCO Courier sa pýta: ´Čo je tou tienistou stránkou povahy človeka, ktorá ho stále vedie k pohŕdaniu blížnym, k jeho podrobovaniu a ponižovaniu A ako to, že taký zločin proti ľudskosti zostáva bez trestu už od počiatku boja za ľudské práva´?

Odpoveď je zložitá! Chamtivosť motivuje ľudí využívať deti ako lacnú pracovnú silu! Chudoba a nedostatok vzdelania spôsobujú, že dievčatá sú predávané na prostitúciu! Otvorená sexuálna zvrátenosť je za tým, že muži prichádzajú do Bangkoku či do Manily pre mladých chlapcov!

Ale na to, aby nastal definitívny koniec všetkých foriem otroctva, je potrebná podstatná zmena v ľudskej spoločnosti! To si logicky vyžaduje vládu, ktorá je schopná mať našu planétu úplne pod kontrolou, vládu, ktorá je schopná zaistiť univerzálnu slobodu.

Butrus Butrus-Ghálí, bývalý generálny tajomník OSN, povedal, že skutočné problémy, ktoré postihujú našu planétu, je potrebné riešiť na celosvetovej úrovni! Ale na to sú mnohí ľudia, ktorí sú pri moci, príliš sebeckí a príliš zameraní na seba vo svojich záujmoch a cieľoch!

No Biblia — tá istá kniha, ktorá naučila milióny ľudí rešpektovať dôstojnosť blížnych — ukazuje, že Boh si predsavzal nastoliť takú svetovú vládu. Boh odhalil svoje predsavzatie dosadiť celosvetovú vládu nad ľudstvom, aby vládla nad zemou v spravodlivosti.

Vykorisťovanie človeka a každá forma otroctva prestane jestvovať pod panstvom tejto vlády, lebo Kristus, Kráľ, bude vládnuť právom a spravodlivosťou! Kofi Annan, generálny tajomník OSN, vyjadril všeobecnú mienku, keď sa opýtal:

´Kto môže poprieť, že všetci túžime po živote bez strachu, mučenia a diskriminácie?… Počuli ste niekedy, že by niekto dobrovoľne žiadal, aby ho zbavili slobody? Počuli ste niekde, že by sa otrok doprosoval otroctva´?