Priblížme sa k Stvoriteľovi!

7. augusta 2017, pskakal2, podivuhodný život

Je vôbec možné, aby sme sa my, ľudia na tejto planéte Zem, ktorá je v našej galaxii Mliečná Dráha ešte menšia ako to najmenšie zrnko prachu? Potom je pravda, že podľa už zjavenej inšpirovanej pravdy celé ľudstvo je opísané týmto biblickým výrokom: ´Hľa, národy sú ako kvapka z vedra; a sú považované za povlak prachu na miskách váh´!

Lenže zvláštne obdivuhodná vec je tá, že sám Stvoriteľ slovami Jakuba nás pozýva: ´Priblížte sa k Bohu, a on sa priblíži k vám´! No nie je to nanajvýš podivuhodné? Ale ako sa môžeme k nemu priblížiť? No predsa tak, ako sa dvaja z ľudí navzájom približujú – jednoducho ako to v živote je – cez vzájomnú osobnú, poctivú a úprimnú komunikáciu!

So Stvoriteľom sa rozprávame alebo komunikujeme, keď sa k nemu modlíme, to znamená, keď mu povieme veci o našom živote, veci ktoré nás trápia alebo veci, ktoré nás zaujímajú, veci, ktoré chceme lepšie pochopiť v našom živote, o budúcnosti, o rodine, priateľoch, ale hlavne ak spomenieme špecifickosť o veciach, ktoré chceme vedieť.

Na druhej strane Stvoriteľ sa s nami rozpráva alebo komunikuje cez jeho inšpirované Slovo, ktoré musíme pravidelne čítať a potom nad ním rozjímať, aby sme pochopili jeho ´jazyk´, ktorý je v ňom obsiahnutý a ktorý nám môže pomôcť v tom, o čom ho prosil žalmista: ´Odkry mi oči, aby som hľadel na obdivuhodné veci z tvojho zákona´!