Zmyslom života je nájsť jeho význam!

18. júna 2017, pskakal2, podivuhodný príroda život

Základné otázky zmyslu života boli vždy tie isté! 1. Odkiaľ sme sa tu zobrali? 2. Prečo sme tu? 3. A posledná, tá tretia, a možno aj tá najdôležitejšia zo všetkých, ktorá vždy bude trápiť celé ľudstvo až do zániku väčšiny z nich: Kam ideme?

Kľudne môžeme začať aj s tou druhou otázkou, pretože inteligentnému pozorovateľovi neuniká, že neochvejná láska Stvoriteľa k nám je viditeľná aj z toho, čo už vytvoril pre nás ľudí, žijúcich na tejto planéte!

Všetko stvorenie okolo nás jednoznačne dokazuje Božiu lásku ku človečenstvu! Bo táto planéta so svojim úžasným ekosystémom je stvorená tak, aby sme sa my mohli nielen cítiť bezpečne, ale aby sme sa aj doslova plne mohli tešiť z nášho života.

Pretože ľudstvo potrebuje udržiavať svoj život dodávaním potrebných život udržujúcich látok, Stvoriteľ sa postaral o nekonečné množstvo i rozmanitosť rastlín, ovocia pre náš život! Aj samotné jedenie je veľmi príjemným zážitkom!

Okrem toho, sme stvorení tak, aby sme mohli vykonávať zmysluplnú a užitočnú prácu, nekonečný rád rôznorodých aktivít spojené s výskumom a učením, ktoré i samo osebe zároveň prispieva k ďalšej dimenzii radosti samého života!

No v neposlednom rade, jeho predsavzatím pre človeka, stvoreného na ´obraz Boží´ je, aby ľudia naplnili Zem, podmanili si ju a mali v podriadenosti všetko živé stvorenie na nej! Máme aj vlastnosti, ktoré nám pomáhajú napodobňovať ho. Nemá to zmysel?