Rozprávky na dobrý deň . . .

13. mája 2017, pskakal2, budúcnosť život

Skoro každý pozná rozprávky na dobrú noc pre deti. Alebo z vlastnej skúsenosti alebo z iných mediálnych zdrojov. Sú určené pre deti a nie je to len ´pohladenie na konci dňa´. Je to ´vstupná brána do snov. Čítanie na dobrú noc je pre deti nesmierne dôležité. Podporuje rozvoj reči, fantázie, poskytuje pozitívne vzory a navodzuje príjemnú atmosféru spánku´, podľa jednej webowej stránky určenej na presne takú tému: rozprávky na dobrú noc pre deti.

V tomto blogu by som sa chcel venovať celkom inej téme: ´rozprávkam na dobrý deň´ s rozdielom, že tieto budú pre dospelých, ale nie pred spaním, ale na každý deň, aby, v podobnom štýle ako rozpravky na dobrú noc pre deti, ´podporili rozvoj fantázie, poskytli pozitívne vzory a navodili príjemnú atmosféru a pozitívne očakávania veriacich ľudí do budúcnosti každý deň´! A budú mať, ako väčšnia rozprávok pre deti na dobrú noc ako zdroj – Bibliu.

Budú založené na rozprávkovej niti ´bol raz jeden kráľ´, podobne ako v rozprávke o popoluške, ktorá bola mnohokrát zopakovaná v knihách a dokonca mnohých filmových predstaveniach. Ale ako je to aj so svetovými rozprávkami na dobrú noc pre deti, vzor, ktorý im dala Biblia sa môže aplikovať a rozvinúť do nekonečných sfér ľudského každodenného života každého človeka bez rozdielu vzdelania, sociálneho postavenia alebo finančnej situácie…

Pokračovanie…