Vedecká fantastika Knihy-kníh

3. apríla 2017, pskakal2, podivuhodný príroda veda

Vedecká fantastika alebo science fiction alebo tiež i sci-fi je žáner prozaických alebo audiovizuálnych diel, v ktorých sa obraz sveta, spravidla premietnutý do budúcnosti, opiera o znalosti súčasnej vedy a techniky a o predpoklady jej vývoja.*

Prvá vedeckofantastická literatúra vzniká v 19. stor. (Mary Shelleyová, Arthur Conan Doyle, Jules Verne, H. G. Wells), rozkvet prišiel až v 20. storočí (Karel Čapek). Po II. svetovej vojne – Isaac Asimov, Arthur C. Clarke a mnohí ďalší.**

Aj keď Biblia obsahuje faktickú informáciu či už historického charakteru alebo detaily života na našej planéte Zem či informáciu týkajúcu sa nekonečného vesmíru, predsa len je plná detailov, ktoré sa dajú premietnúť do budúcnosti!

Stvoriteľovo originálne predsavzatie, ktoré sa absolútne splní podľa jeho želania a i v jeho už presne rozhodnutom čase, umožňuje veriacim plne a donekonečna vytvárať si predstavy o živote nielen na našej Zemi, ale aj v nekonečnom priestore!

No to najpodivuhodnejšie na celej veci je, že nekonečné predstavy mysliacich bytostí žijúcich večne sú garantované nekonečným Stvoriteľom! A to, čo je dnes len vedecká fantastika alebo science fiction či sci-fi bude v budúcnosti realitou!

*Citát z wikipédie.
**Citát z wikipédie.