Presné vedecké výroky Biblie

26. februára 2017, pskakal2, čas veda

Na začiatku je potrebné poznamenať, že Kniha-kníh nie je kniha o vede! Napriek tomu obsahuje obdivuhodne vedecky presné informácie, ktoré boli často podnetom pre vedcov ako Isaac Newton na objavenie zákonov, ktoré kontrolujú celý vesmír a život na našej planéte Zem.

Zoberme si napríklad biblický výraz v knihe Jóba, kde sa hovorí, že Zem ´visí na ničom´. Tieto slová boli zaznamenané pred asi 3 500 rokmi! A potom v ôsmom storočí pred naším letopočtom prorok Izaiáš píše o ´kruhu (alebo guli) zeme´, pozoruhodne presný opis skutočnosti.

Na druhej strane máme Mojžišovský Zákon, napísaný asi 1 500 rokov pred našim letopočtom, ktorý obsahuje rozumne moderné zákony vzťahujúce sa na také každodenné záležitosti života, ako je karanténa, zaobchádzania s mŕtvymi telami a odstraňovania výkalov!

V posledných časoch vďaka silným teleskopom vedci dospeli k záveru, že vesmír mal náhly ´zrod´! Tento vedecký fakt sa nepáči všetkým vedcom, pretože z neho v konečnom dôsledku vyplýva skutočnosť, o ktorej jeden pofesor vyslovil tento zaujímavý názor:

´Náš vesmír, ktorý mal zrod alebo začiatok, podľa všetkých dostupných vedeckých faktov si vyžaduje prvotnú príčinu, lebo kto si dokáže predstaviť taký následok bez dostatočnej príčiny´?

Existuje ďaleko viac takých príkladov o vedeckej presnosti Biblie, ktoré dokazujú, že táto staroveká Kniha, z vedeckého hľadiska nie nepresná, si zaslúži, aby sme jej venovali viac pozornosti, akej sa jej ušlo za posledných viac ako 200 rokov.