Podivuhodný gén nesmrteľnosti

17. januára 2017, pskakal2, podivuhodný veda

V každej kultúre existujú mnohé legendy alebo bájky, ktoré sa snažia vysvetliť stárnutie a nakoniec tiež smrť. Podľa jednej legendy Stvoriteľ poslal chameleóna, jaštera, aby dal ľuďom nesmrteľnosť.

Ale tento chameleón, posol večného života predbehol iný chameleón s posolstvom smrti a ľahkoverní ľudia prijali jeho posolstvo smrti namiesto posolstva prvého jaštera a stratili nesmrteľnosť!

Aj filozofovia počas stáročí sa snažili nájsť odpoveď na otázku, prečo človek musí umrieť. Aristotel povedal: ‘Smrť vždy nastane nejakým nedostatkom tepla’. Ale aj Platón učil o nesmrteľnosti duše.

Na druhej strane vedci, výskumníci, genetici a molekulárni biológovia vo svojom štúdiu začali študovať bunku, lebo si myslia, že v tejto mikroskopickej jednotke nájdu kľúče ku večnému predlženiu života.

Zistili, že po 50 deleniach sa bunkové telomery prestali deliť a bunka odumrela. Takýto určitý počet delení pomenovali Hayflickov limit. Mnohí vedci si mysleli, že našli kľúče ku stárnutiu bunky.

Zaujímavá je správa agentúry Geron Corporation News, že vyskumníci už predviedli, že normálnu ľudskú bunku je možné nastaviť spôsobom, aby mala ‘nekonečnú reprodukčnú schopnosť’!

Napriek takému objavu vedec Fossel hovorí: ‘Ak predĺžime naše teloméry neobmedzene, možno nezískame choroby, ktoré dnes spájame so starnutím, ale aj tak sa napokon iste opotrebujeme a zomrieme’.

Len náš Stvoriteľ vie prese ako náš ‘gén večnosti’ pracuje, preto nám sľubuje, že nie je potrebné byť vedcom a výskumníkom na získanie večného života, ale byť poslušným aj pokorným!