Archeológia potvrdzuje presnosť Knihy

15. januára 2017, pskakal2, história podivuhodný

Podivuhodná presnosť biblických dejín z Knihy-kníh bola už mnohokrát dokázaná aj v rôznych odborov vedy. Pozrime sa napríklad na článok a jeho informáciu publikovanú v časopise Biblical Archaeology Review.

V ňom sa informuje, že aspoň päťdesiat osobností spomínaných v biblickom zázname už bolo potvrdených z objavov archeológov po celom svete! O akých osobnostiach sa z týchto objavov vedcov dozvieme?

Vedecká práca spomína aspoň štrnásť kráľov z kráľovstva Judska a kráľovstva Izraela, vrátane tak známych ľudí ako Dávid a Hezekiáš, ale aj také menej známe osobnosti ako boli Menahem alebo kráľ Peka, medzi inými.

V zozname osobností je aj päť faraónov a devätnásť kráľov Asýrie, Babylónu, Moabu, Perzii a Sýrii. Ale nie sú tam len vládcovia, ale aj menej známe osobnosti ako vysokí kňazi, zákonníci a iné oficiálne osobnosti.

Také vedecké informácie môžu pomôcť poctivým osobám, ktoré boli vedené v živote veriť, že Biblia je len zbierka legiend. Ale jedna definícia hovorí, že legenda je krátky žáner prózy, ktorý je v rozpore s historickou skutočnosťou!