Podivuhodná vlastnosť pravej viery – II

24. decembra 2016, pskakal2, podivuhodný život

Biblická viera je podivuhodná a veľmi vzácna vlastnosť! V minulých článkoch sme sa na ňu pozreli z určitých špecifických úhlov. Veriť, podľa Knihy-kníh, znamená ďaleko viac než len rozumieť nádeji, ktorá bola daná veriacim.

Pozrime sa na túto podivuhodnú vlastnosť z iného úhlu, viac z osobného, a čo táto vlastnosť, ktorá je ovocím majsilnejšej vesmírnej sily pre veriacich vlastne znamená? Pozrime sa bližšie na jej biblickú definíciu.

V liste apoštola Pavla hebrejským kresťanom, kapitola jedenásť sa o nej hovotí, že je to ´isté očakávanie´ sľubov, aj keď v prítomnosti ich ešte nevidíme. Grécky výraz, ako sme to spomenuli v minulých článkoch znamená ´titul vlastníctva´.

Keď osoba má, napríklad, titul vlastníctva domu alebo nejakej nehnuteľnosti, osoba je si istá, že ten dom alebo nehnuteľnosť jej patrí, že ho vlastní! Presne tak je to aj s večným životom ako darom verným a poslušným ľuďom.

V skutočnosti sám Boží syn to vyjadril najjednoduchším možným priamym spôsobom, keď povedal v tretej kapitole evanjelia Jána v tridsiatom šiestom verši: ´Kto úprimne prejavuje vieru v Syna, má večný život´!