Založ si blog

Dva svety – jeden proti druhému!

 

Dva svety, ktoré dnes existujú a kde jeden je proti druhému začali s Kainom a Ábelom. Kain, prvorodený syn Adama a Evy zabil svojho mladšieho brata! A prečo? Apoštol Ján vo svojom prvom inšpirovanom apoštolskom liste napísal: ‘Lebo to je to posolstvo, ktoré ste počuli od začiatku, že sa máme navzájom milovať! A nie ako Kain, ktorý pochádzal z toho zlého a zabil svojho brata. A prečo ho zabil? Pretože jeho skutky boli zlé, ale skutky jeho brata boli spravodlivé’. Najfascinujúcejšie na tom všetkom, nepostihnuteľné ľudstvom až dodnes je to, že oklamaná matka Kaina, ktorá zviedla svojho manžela, tiež pochopila chybne prvé proroctvo Biblie, kde je pod inšpiráciou zaznamenané, že semeno ženy bude vo vojne so semenom hada až do času, keď had so všetkými, ktorí ho podporujú, budú odsúdení do neexisencie! Chybne uverila, že ona je tou ženou a jej prvorodený syn Kain je prisľúbeným semenom. Ale Ábel preukázal vieru v nádej návratu poslušného ľudstva k stratenej dokonalosti. Obetoval život ovečky na rozdiel od Kaina, ktorý obetoval Stvoriteľovi len ‘niečo z plodov zeme ako obeť’! A táto nenávisť staršieho brata proti svojmu mladšiemu pokračuje až dodnes! Veľká väčšina ľudstva, ktorej skutky sú zlé, prenaskeduje malú manšinu, ktorej skutky sú spravodlivé. Mimochodom, obeť Ábela je predobrazom Kristovej životnej obete pre celé ľudstvo!

Zúfalstvo politikov Česka v Európskej Únii!

18.04.2024

Európski politici, podpredsedníčka Európskej komisie V. Jourová, predseda vlády Českej republiky Petr Fiala koncom minulého mesiaca tvrdili, že Rusko podplatilo európskych politikov, aby šírili dezinformácie a tiež zasahovali do nadchádzajúcich júnových volieb, „Škandál s ruským vplyvom otriasa EÚ,“ kričal z 30. marca titulok Politico. Je pravda, že vplyv ruských [...]

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,294
Celková čítanosť: 3325216x
Priemerná čítanosť článkov: 2570x

Autor blogu

Kategórie