Založ si blog

Zjavenie pravdy v ‘okamihu’!

Mnoho ľudí už zažilo čas, keď im mysľou ‘preletela’ myšlienka, o ktorej rozmýšľali dlho a vážne alebo jednoducho ich ‘napadla’ idea, ktorá bola schopná vysvetliť nejakú tajomnú alebo nepochopenú vec. Rýchlosť takejto myšlienky sa porovnáva k okamihu, ktorý sa všeobecne časovo nemeria.

Je to odlišné od zjavenia, ktoré mali Boží proroci, ale len do dĺžky trvania, pretože v ich videniach sa často vyjadrujú informácie alebo vidiny, symbolické obrazy alebo jednoducho hlasy, ktoré dokázateľne patria Stvoriteľovi, aj keď sú vždy vyjadrené cez sprostredkovateľa, to jest Božieho anjela.

Zjavenei v ‘okamihu’ jednoducho vysvetlí jednu krátku myšlienku, ktorá vyjasní určitý fakt života alebo detail patriaci k určitému biblickému poznaniu! Môže to byť akákoľvek pravda života z hľadiska nášho Stvoriteľa, ktorá je potrebná na plné a kompletné pochopenie určitej biblickej udalosti!

Ako príklad uvediem situáciu, v ktorej sa ocitli učeníci Ježiša Krista po tom ako bol usmrtený. Nevedeli pochopiť, ako bolo možné, že Boží Záchranca a Spasiteľ nielen veriacich židov, ale aj celého ľudstva bol už mŕtvy? A čo teraz? V tejto situácii, keď boli na ceste do mesta Emaus sa udialo niečo zázračné!

‘…dvaja z nich išli do dediny menom Emaus…sám Ježiš sa priblížil a išiel s nimi…Povedal im: O akých veciach sa to zhovárate, keď idete spolu?…o Ježišovi…ako ho naši hlavní kňazi a vládcovia vydali k rozsudku smrti…my sme dúfali, že tento muž je ten, ktorý má oslobodiť Izrael…

…Nato im povedal: Ó, vy nerozumní a pomalí v srdci uveriť všetkému, čo hovorili proroci. A začal od Mojžiša a vysvetľoval im veci, ktoré sa v Písmach vzťahovali naňho…A keď s nimi spočíval pri jedle, vzal chlieb, požehnal ho, lámal a podával im ho. Na to sa im v ‘okamihu’ otvorili oči a spoznali ho’!

Musíme zastaviť stárnutie mladých ľudí!

20.04.2024

Podľa veľmi znepokojujúcej novej štúdie, rastie výskyt rakoviny u mladých ľudí, v dôsledku ich, ale zrýchleného starnutia! Uvádza sa, že nový výskum prezentovaný, len nedávno, bolo to na výročnom stretnutí všetkých členov Americkej asociácie pre výskum rakoviny, (AACR), v San Diegu, v Kalifornii, zistil, že mladí teraz starnú oveľa rýchlejšie ako v minulosti, [...]

Zúfalstvo politikov Česka v Európskej Únii!

18.04.2024

Európski politici, podpredsedníčka Európskej komisie V. Jourová, predseda vlády Českej republiky Petr Fiala koncom minulého mesiaca tvrdili, že Rusko podplatilo európskych politikov, aby šírili dezinformácie a tiež zasahovali do nadchádzajúcich júnových volieb, „Škandál s ruským vplyvom otriasa EÚ,“ kričal z 30. marca titulok Politico. Je pravda, že vplyv ruských [...]

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,295
Celková čítanosť: 3327612x
Priemerná čítanosť článkov: 2570x

Autor blogu

Kategórie